3e Toepassing Tercol vlak voor regenbui om goed in de aardappelrug te komen

Betere kwaliteit knollen met Tercol (L)

De komende periode wordt er wisselvallig weer voorspeld. Voor een optimale werking van de derde vloeibare toepassing met Tercol is dat ideaal. Tercol volvelds toepassen vooraf aan een regenbui zorgt voor een betere werking van het product. De regen zorgt ervoor dat de Tercol makkelijker in de aardappelrug rondom de nieuw gevormde knollen terechtkomt.

Hoge kwaliteit knol

Het toepassen van Tercol zorgt ervoor dat de kwaliteit van de knol goed blijft. Onderzoek van de afgelopen jaren heeft aangetoond dat nabehandelingen met Tercol zorgen voor een hogere kwaliteit van de knol. Zie het artikel van eind juli ‘Tercol volvelds…nieuwe knollen’.

Tercol bevat kruidenextracten, waaronder pepermunt, en algen. Het product ondersteunt de weerbaarheid in de bodem en zorgt daardoor in de wortelzone voor een sterk herstellend vermogen. Stressfactoren die invloed hebben op de ontwikkeling van de wortels en knol van de plant komen daardoor minder snel tot uiting. Met een beter kwaliteit van de knol als gevolg.

Pireco advies:

Tercol (L) 10 l/ha toepassen voor regenbui, interval 10 dagen.

Aardappel Tercol Augustus 23-08

Disclaimer:
Onze producten worden met de grootste zorg ter voldoening aan de hoogste eisen vervaardigd. Wij kunnen echter resultaten niet garanderen. Voorts kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, schade of andere nadelige gevolgen, welke direct of indirect kunnen voortvloeien uit het gebruik, het vervoer en/of het in voorraad hebben van dit middel.

Geschreven door jouw adviseur

Job Simmes

Job Simmes

Technisch adviseur akkerbouw & Marketing

j.simmes@pireco.nl

Besproken producten

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden over nieuwe producten en de ervaringen van anderen. We zullen je niet wekelijks een mail sturen maar juist eens in de zoveel tijd.

Welke producten passen bij jou in het teeltsysteem?

Samen met jouw teeltadviseur denken we daar graag over mee.

Job Simmes

Job Simmes

Specialist op het gebied van akkerbouw. Ook marketing en communicatie is hem niet vreemd. Samen met zijn klanten met de poten in de klei, dan is Job tevreden.