Aardbeiplant kan toepassing met Nemater en Stimuter nu goed gebruiken

Onder ontwikkeld wortelgestel zorgt voor uitdaging tijdens droogte

Uit bodemanalyses blijkt dat het aantal Saprofage aaltjes invloed hebben op de plantgezondheid van aardbeien. Gezonde aardbeiplanten met een goed ontwikkeld wortelgestel nemen makkelijker vocht en voeding uit de bodem op. Tijdens stressvolle omstandigheden met droogte en hitte zorgt dat minder snel voor stilstand in de ontwikkeling van de aardbeiplant.  

Gezonde weggroei

Goede wortelvorming is cruciaal! Het is belangrijk om de plant weerbaar en vitaal op te laten groeien. Biostimulanten spelen bij dit proces een belangrijke rol. Een weerbare plant met een goed wortelgestel in een gezonde bodem groeit goed weg en heeft daardoor minder last van stress door bodemorganismen. Door gewastoepassingen uit te voeren met Nemater (L) en Stimuter (L) blijft de plant langer gezond tijdens perioden van hitte en droogte stress.

Weerbaarheid met Nemater en Stimuter

Nemater bevat een specifieke mix aan kruidenextracten, waaronder Tagetes, en algen. Het product zorgt voor een sterk gewas dat minder gevoelig is voor stressfactoren. Uit bodemanalyses blijkt dat door het toepassen met Nemater het aantal Saprofage (positieve) aaltjes stijgt. Dit resulteert in een verhoogde bodemactiviteit met minder stress rondom de wortelzone, de plant groeit daardoor gezond weg.
Stimuter bevat verschillende plant extracten, waaronder Chlorella vulgaris. Chlorella is rijk aan vitaminen en aminozuren, die bijdragen aan de reductie van hitte- en droogtestress. Daarnaast wordt de ontwikkeling van nieuwe haarwortels ondersteund, de plant kan daardoor makkelijker vocht en voedingstoffen uit de bodem opnemen.

Pireco advies:

Nemater L 20 l/ha* + Stimuter L 10 l/ha, 3 x Interval 10 dagen.
* Dosering verhogen naar 20 l/ha door onderontwikkeld wortelgestel en aanhoudende hitte en droogte stress.

Aardbei vermeerdering Nemater

Disclaimer:
Onze producten worden met de grootste zorg ter voldoening aan de hoogste eisen vervaardigd. Wij kunnen echter resultaten niet garanderen. Voorts kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, schade of andere nadelige gevolgen, welke direct of indirect kunnen voortvloeien uit het gebruik, het vervoer en/of het in voorraad hebben van dit middel.

Geschreven door jouw adviseur

Willem Piet

Adviseur Vollegrondsgroenten & Glastuinbouw

w.piet@pireco.nl

Besproken producten

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden over nieuwe producten en de ervaringen van anderen. We zullen je niet wekelijks een mail sturen maar juist eens in de zoveel tijd.

Welke producten passen bij jou in het teeltsysteem?

Samen met jouw teeltadviseur denken we daar graag over mee.

Job Simmes

Job Simmes

Specialist op het gebied van akkerbouw. Ook marketing en communicatie is hem niet vreemd. Samen met zijn klanten met de poten in de klei, dan is Job tevreden.