Gezond loof heeft minder last van stress op het blad

Folisec voorkomt stress op het blad

De aanwezigheid van trips in groentegewassen als, kool, prei en ui zorgen voor kwaliteitsverlies aan het gewas. Zuigschade door het insect zorgt voor een remming in groei en aantasting aan de bladeren van de plant. De weersomstandigheden zijn sterk van invloed op de levenscyclus van het insect. Bij hoge temperaturen wordt de cyclus korter en neemt de populatie aan trips snel toe. Ook de invlucht van trips uit grassen en granen is hoog tijdens dit tijdstip van het jaar.

Kort interval om gewas gezond te houden

Door middel van praktijk ervaringen en het uitvoeren van proeven met Folisec hebben we de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan bladgezondheid. Sterk en gezond blad is belangrijk voor het behalen van een goede opbrengst. Te laat beginnen met het weerbaar maken van het blad in combinatie met lange intervallen van de standaard gbm zijn de garanties voor massale ontwikkeling van bladinsecten, zoals trips. Het gangbare middelenpakket wordt steeds kleiner. De uitdaging met trips neemt daardoor in de komende jaren toe. Biostimulanten toepassen in de teelt zorgen voor een optimale opname van nutriënten waardoor het gewas gezond en vitaal blijft.

Folisec in het toepassingsschema

Folisec (L) bevat verschillende kruidenextracten, waaronder walnoot extract, waarvan de ingrediënten leiden tot sterk en weerbaar blad/loof. Folisec afwisselen of samen toepassen met de teler standaard toepassing zorgt ervoor dat het gewas sterk wordt en minder last heeft van stress. Folisec wordt vaak toegepast met Stimuter.

Stimuter (L) bevat onder andere micro algen en zeewieren de aminozuren en vitamines in het product zorgen voor een weerbare plant bij stress situaties, zoals droogte. Daarnaast wordt de ontwikkeling van haarwortels ondersteund. Vocht en nutriënten kunnen daardoor beter uit de bodem opgenomen worden.

Folisec heeft geen MRL en is toegelaten in de biologische teelt.

Advies Pireco:

Folisec 10 l/ha + Stimuter 5 l/ha, interval 7 dagen. Toepassen met teler standaard.

Breed toepasbaar in teelten als kool, prei en ui, zowel via druppeltoepassing als spuittoepassing. Voor systemen met fijne filtering (<300 mu) de horti versie gebruiken.

Belangrijk: voor alle gewassen bij periodes van warm weer, >25 graden, interval verkorten.

 

Sluitkool-Folisec

Prei-Folisec

Uien-Folisec

 

 

Disclaimer:
Onze producten worden met de grootste zorg ter voldoening aan de hoogste eisen vervaardigd. Wij kunnen echter resultaten niet garanderen. Voorts kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, schade of andere nadelige gevolgen, welke direct of indirect kunnen voortvloeien uit het gebruik, het vervoer en/of het in voorraad hebben van dit middel.

Geschreven door jouw adviseur

Willem Piet

Technisch adviseur (glas)tuinbouw & vollegrondsgroenten

w.piet@pireco.nl

Besproken producten

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden over nieuwe producten en de ervaringen van anderen. We zullen je niet wekelijks een mail sturen maar juist eens in de zoveel tijd.

Welke producten passen bij jou in het teeltsysteem?

Samen met jouw teeltadviseur denken we daar graag over mee.

Job Simmes

Job Simmes

Specialist op het gebied van akkerbouw. Ook marketing en communicatie is hem niet vreemd. Samen met zijn klanten met de poten in de klei, dan is Job tevreden.