Plant weerbaar maken om volgende periode van stress te voorkomen

Vlak voor of na de regen ideaal om Nemater & Stimuter toe te passen

De 14-daagse weersverwachting geeft aan dat er in de komende paar dagen neerslag kan vallen. Dat is hard nodig voor de gewassen die op het land staan. De periode met neerslag en lagere temperaturen lijkt gelukkig wat langer aan te houden. Echter blijft het belangrijk om de gewassen gezond en weerbaar te houden. Ondanks de neerslag blijven we met een vocht te kort te maken hebben. Bij een volgende periode van hitte en droogte schieten de gewassen snel in de stress. Dat kan je voorkomen door biostimulanten, als Stimuter en Nemater, toe te passen.

Voorkomen slapende suikerbieten

Afgelopen week tijdens het bezoek van een praktijkperceel suikerbieten viel het op dat de behandelde planten vitaler stonden dan het onbehandelde gedeelte. In de afbeelding is de linkerkant van het perceel behandeld met de toepassing Nemater 10 l/ha + Stimuter 5 l/ha. De toepassing zorgt er voor dat de plant minder stress ervaart en groeit daardoor langer en gezonder door. Een toepassing vlak voor of na de verwachte neerslag kan ervoor zorgen dat de gewassen minder stress ervaren tijdens de volgende periode van stress. Remming van groei wordt daardoor voorkomen.

Behandeld met Nemater-Stimuter

Gezond gewas met Nemater en Stimuter

Stimuter bevat verschillende plant extracten, waaronder Chlorella vulgaris. Chlorella is rijk aan vitaminen en aminozuren, die bijdragen aan de reductie van hitte- en droogtestress. Daarnaast wordt de ontwikkeling van nieuwe haarwortels ondersteund, de plant kan daardoor makkelijker vocht en voedingstoffen uit de bodem opnemen.

Nemater bevat een specifieke mix aan kruidenextracten, waaronder Tagetes, en algen. Het product zorgt voor een sterk gewas dat minder gevoelig is voor stressfactoren rondom de wortelzone. Dit resulteert in een gezonde en weerbare bodem, waardoor de plant beter ontwikkeld.

In het geval van een plant die stress vanuit de bodem ervaart Nemater 10 l/ha + Stimuter 5 l/ha toepassen. Bij hitte- en droogte stress Stimuter 10 l/ha. Stimuter en Nemater zijn toe te passen in alle vollegrondsteelten, bij aardappelen niet toepassen voor de knolzetting.

Pireco advies: 

-Nemater (L) 10 l/ha + Stimuter (L) 5 l/ha, interval 10 dagen.

Pireco advies droogte- en hittestress:

-Stimuter (L) 10 l/ha, interval 10 dagen.

Suikerbieten Nemater Suikerbieten Stimuter

Disclaimer:
Onze producten worden met de grootste zorg ter voldoening aan de hoogste eisen vervaardigd. Wij kunnen echter resultaten niet garanderen. Voorts kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, schade of andere nadelige gevolgen, welke direct of indirect kunnen voortvloeien uit het gebruik, het vervoer en/of het in voorraad hebben van dit middel.

Geschreven door jouw adviseur

Job Simmes

Job Simmes

Technisch adviseur akkerbouw & Marketing

j.simmes@pireco.nl

Besproken producten

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden over nieuwe producten en de ervaringen van anderen. We zullen je niet wekelijks een mail sturen maar juist eens in de zoveel tijd.

Welke producten passen bij jou in het teeltsysteem?

Samen met jouw teeltadviseur denken we daar graag over mee.

Job Simmes

Job Simmes

Specialist op het gebied van akkerbouw. Ook marketing en communicatie is hem niet vreemd. Samen met zijn klanten met de poten in de klei, dan is Job tevreden.