Plantstress in aardbeivruchtteelt en -vermeerdering

Sterk blad, stengels en vruchten met Folisec-Horti

Aardbeiplanten ondervinden momenteel stress door de hoge temperaturen en straling van de zon. Als de planten een lange periode bloot staan aan de stress ontstaat er een verzwakt gewas. Daarnaast zorgen hoge temperaturen voor een snelle ontwikkeling van onder andere trips en witte vlieg. Het is belangrijk om stress te voorkomen, zodat de ontwikkeling en productie van plant en vrucht niet stil staat.

Voorkomen van stress met Folisec en Stimuter

Door preventief biostimulanten, zoals Folisec-Horti en Stimuter-Horti, toe te passen zorg je ervoor dat een plant minder stress ervaart. Folisec-Horti bevat verschillende kruidenextracten (waaronder walnoot extract) waarvan de ingrediënten leiden tot weerbare en gezonde vruchten, stengels en bladeren. Stimuter-Horti bevat verschillende plant extracten, waaronder micro alg (Chlorella vulgaris). Chlorella is rijk aan vitaminen en aminozuren, die onder andere bijdragen aan de reductie van hitte- en droogtestress. Daarnaast wordt de ontwikkeling van nieuwe haarwortels ondersteund. De plant kan daardoor eenvoudiger vocht en voedingstoffen opnemen.

Pireco Advies:

Folisec-Horti 10 l/ha + Stimuter-Horti 10 l/ha* druppel- of spuittoepassing, herhalen na 5-7 dagen. Aardbei Folisec + 10 l ha Stimuter

*In verband met de hoge temperaturen de dosering Stimuter verhogen van 5 l/ha naar 10 l/ha.

Disclaimer:
Onze producten worden met de grootste zorg ter voldoening aan de hoogste eisen vervaardigd. Wij kunnen echter resultaten niet garanderen. Voorts kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, schade of andere nadelige gevolgen, welke direct of indirect kunnen voortvloeien uit het gebruik, het vervoer en/of het in voorraad hebben van dit middel.

Geschreven door jouw adviseur

Willem Piet

Adviseur Vollegrondsgroenten & Glastuinbouw

w.piet@pireco.nl

Besproken producten

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden over nieuwe producten en de ervaringen van anderen. We zullen je niet wekelijks een mail sturen maar juist eens in de zoveel tijd.

Welke producten passen bij jou in het teeltsysteem?

Samen met jouw teeltadviseur denken we daar graag over mee.

Job Simmes

Job Simmes

Specialist op het gebied van akkerbouw. Ook marketing en communicatie is hem niet vreemd. Samen met zijn klanten met de poten in de klei, dan is Job tevreden.