Tercol vroeg toepassen om groei te stimuleren

Goede start met Tercol

De meeste werkzaamheden op het land laten nog even op zich wachten. Wordt het straks droog dan gaan de gewassen met een rap tempo de grond in. Elk jaar weer blijft vraatschade door schadelijke bodeminsecten, zoals engerling, emelt en ritnaalden een uitdaging. Bij zaaigewassen zijn het de eerste paar weken die cruciaal zijn voor de plant. Vraatschade in een vroeg stadium zorgt voor wegval. De grootste uitdaging zit hem in de knolgewassen waar de ritnaald tijdens twee momenten in het groeiseizoen voor schade zorgt.

Monitoren
Schade door bodeminsecten is lastig te voorkomen. In een geïntegreerd teeltsysteem met onder andere het monitoren van bonen-, uien-, wortelvlieg, kniptorren en ritnaalden kan schade beperkt worden. Op basis van de druk aan bodeminsecten kan een teeltplan gemaakt worden. In dit systeem kunnen biostimulanten een belangrijke rol spelen door het gewas sterker en vitaler te maken en houden. Een sterk en vitaal gewas is tenslotte bestand tegen een stootje.

Weerbaarheid met Tercol
Tercol bevat kruidenextracten, waaronder pepermunt, en algen. Het product ondersteunt de weerbaarheid in de bodem en zorgt daardoor in de wortelzone voor een sterk herstellend vermogen. Stressfactoren die invloed hebben op de ontwikkeling van de wortels van de plant komen daardoor minder snel tot uiting. De balans die daardoor tussen bodem en plant ontstaat zorgt voor een betere groei van de plant. Met minder afkeur van product als gevolg.

Pireco advies:
Tercol MG 30 kg/ha tijdens zaaien of poten.
Tercol L 10 l/ha + Stimuter L* 5 l/ha starten bij opkomst, 2x interval 14 dagen.
* Bij aardappelen voor de knolzetting de Stimuter niet toevoegen.
Tercol L 10 l/ha starten na bloei, 2x interval 14 dagen.

Tercol is toepasbaar in alle akkerbouwgewassen, waaronder aardappel, suikerbiet, ui en wortelgewassen.

Akkerbouw-Tercol-Aardappel

Tercol is toepasbaar in alle akkerbouwgewassen, waaronder aardappel, suikerbiet, ui en wortelgewassen.

Disclaimer:
Onze producten worden met de grootste zorg ter voldoening aan de hoogste eisen vervaardigd. Wij kunnen echter resultaten niet garanderen. Voorts kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, schade of andere nadelige gevolgen, welke direct of indirect kunnen voortvloeien uit het gebruik, het vervoer en/of het in voorraad hebben van dit middel.

Geschreven door jouw adviseur

Job Simmes

Job Simmes

Technisch adviseur akkerbouw & Marketing

j.simmes@pireco.nl

Besproken producten

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden over nieuwe producten en de ervaringen van anderen. We zullen je niet wekelijks een mail sturen maar juist eens in de zoveel tijd.

Welke producten passen bij jou in het teeltsysteem?

Samen met jouw teeltadviseur denken we daar graag over mee.

Job Simmes

Job Simmes

Specialist op het gebied van akkerbouw. Ook marketing en communicatie is hem niet vreemd. Samen met zijn klanten met de poten in de klei, dan is Job tevreden.